January 18, 2011

"KAU BISING , KAU DIAM"

salam peeps..^^

terima kasih la kepada sahabat ku nana kerana memberikan aku idea utk topic pada hari ini melalui POST beliau..hahaha..topic arie nie betul2 wat aku tersenyum setiap kali aku teringat kn ayat nie..ahahaha...mst korg tertnya - tnya kan apa mkna di sebalik ayat nie? *klu budak2 sk. tg. aru 1 xyah ckp ar..* actually ayat nie merupakan salah satu ayat yg membawa seribu kenangan kat aku..

klu korg nk tau ayat nie merupakan ayat paling last keluar dr mulut aku time bergaduh sma c 'dia' *nama xyah mention la..privacy..hehehe* sejarah kami bermula time darjah 5..ahaha..aku ingt lagi mcm mn tggi nya rasa benci aku sma dy tym tue..sbb dy nie kuat tul mengejek org..ntah knpa la aku jd mgsa dy time tue..smgt abesss dia mengejek aku..

then time darjah 6 bru la tetiba start rasa len bila slalu gaduh ma dia..bak kata org 'benci lama2 suka'..mmg betul la jgk pepatah tue sbb aku sndiri mengalami nya kan..ntah mcm mn la aku bleyh suka ma dia nie..tp aku cover2 jak..nda mau dy tau sbb malu..jd kami teruskan jak la dgn sikap kami yg slalu cari gaduh..huhu..

haha.. 1 day tue ada la genk kami yg mmg tau sal aku suka ma dy tue..dorg ckp yg kononnya dy pun suka sma aku..ahaha..mula2 aku nda percaya trus ntah mcm mn la aku bleyh ckp ma dorg yg klu dy betul2 suka aku..suruh dy tulis surat ma aku..wakakakakaka...lucu seh..sbb aku ingatkn dorg men2 jak..huhu..nda lama lepas tue kan..tiba2 aku dpt surat dr dorg..dorg ckp nie surat dr c 'dia'..aku mmg nda percya..dorg ckp mmg btul2 dr dy..tulisan dy nie..then aku amik jak la surat tue...aku baca surat tue tym sek agama..haha..isi surat tue takyah la tau ek..* i wonder whether surat tue still ada lae ka x..* =P

tp yg pasti isi dlm surat tue mmg ckp sal dy suka aku la..haha..mmg aku nda percaya abiss la dy suka sma aku..aku still nda puas hati...then lepas tue..aku bndgkn la surat tue dgn tulisan 'dia'..mmg sama..jd dh terbukti la kan..nk cover mcm mn lg..since that day..kami terus nda berckp antara satu sma len..gila la..ngam2 lae time tue mo upsr sdh..hahaha..mmg lucu gila la..trus diam nie..nda lae bergaduh2 suma..dorg yg len apa lg trus sakat la..phm2 la kn budak2..tym tue mmg la cpt berita tersebar..ahaha..

yg paling memalukan time majlis anugerah cemerlang..tym tue kami kena bg la penghargaan sma sijil sbb jd murid cemerlang upsr kan..time tue duduk secara row by row la..time tue ada sorg kwn aku nie jd penghalang antara aku sma 'dia' jd nda boleh la duduk sebelah2..ahahaha...jd dorg apalgi trus sakat bkn men lagi..mmg memalukan dan melucukan bila teringat balik..adeh..kenangan time kecik2...ahaha..

yg ironi nya *aku rasala* kami mmg kapel la tym tue..and yg mmg telah di jangka..kami masuk sekolah yg sma..hehehe...tttteeetttt..ups terbongkar..haha..mmg happy la jgk time tue..tp yg spoiler nya kan..time orientasi ada la sorg kwn aku yg sma sekolah ngan aku time sekolah rendah nie..dgn baik hati nya dy bgtau para senior tue yg c 'dia' bf aku..time tue aku bdk skema..takut ma senior..jd bila bdk tue ckp gtu aku trus ter'set' kan minda aku 'nda bleh jd nie..break la'...jd kami pun break la..huhu..mmg menyesal la aku bila buat gtu..tp bnda dh jd kan..mo wat mcm mn..hahahaha..and now..we are still friends..he is a great guy in my opinion la..hehe..^-^

p/s : i dun know whether its just a cinta monyet or what..but still he's da first that i have true feelings with..=P
p/ss : again..original post 23/12/2010..another imported one..hehe

4 comments:

NanaHazwanee said...

do, aku rasa mmg ko ada feeling lg la sama dia... mati laa~~~

adila.chan said...

teda la..ko nie ada2 jak..aku saja jak post nie la..huhu

muhcizzra said...

nado.. tq follow aq.

adila.chan said...

welcome babe~tp napa ko p comment d sini..teda kaitan dgn post nie..wakakaka.. =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...