August 27, 2011

:: BREAKDOWN ::

as - Salam..peeps =3

how's everyone doing? after i post about 2PM comeback album..now i want to post up about my most favourite korean namja artist KIM HYUN JOONG comeback album 'Breakdown'..as you all may know he was the leader of korean idol group SS501..and now they are doing their own solo..some say they already disband but for me they are not..they just pursue for a solo career because of their contract already end..enough with the intro..i present KIM HYUN JOONG album breakdown..



This is his first solo mini album..in this album there are 6 tracks which include 1 instrumental track..in my point of view his solo album shows a various types of music..its shows that he is very capable in singing any type or genre of song that given to him..and its also show a different side of him in every song..for example 'breakdown' shows his masculine side, 'please' shows his mature side and 'kiss kiss' shows his cute and lovely side and the last one is 'yes i will' shows his funky side *regarding the song because there aren't shows any MV nor he sing the song live on stage yet*..this is the list of the tracks in his album..

01. Intro (Let me go)
02. Breakdown (feat. Double K)
03. 제발 (Please)
04. Kiss Kiss
05. Yes I Will
06. 제발 (Please) Inst.

June 21, 2011

*PUT YOUR HANDS UP!! *

As - Salam peeps..

EVERYBODY PUTS YOUR HANDS UP~!! Guess what?? 2PM 2ND ALBUM is already released~ ^^
waa..seems i haven't been writing for so long..gomenne =P
i have the ideas what to write but i feel sooooooo lazy to write..dunno why..but still i on9 24/7..=.="
anyway..the long awaited album of 2pm has been released yesterday morning..^0^
hehe..since when i'm into kpop? hehe..just recently and i'm sooooo into it..*not really la*
later i post about my journey to kpop okey?
i already downloaded all the tracks..if u want u can search it on google..or u can ask me the link..just pm me ok?
below here is the list of the track..oh yea..FYI..both JUNSU and JUNHO has contributed something in this new album..they have inserted together the song that they composed  which is "GIVE IT TO ME" - JUNHO & "HOT" - JUNSU..isn't they remarkable? i think the malaysian also need to try they hardest so that we can get noticed too by them..=)




01 Hands up
02 Electricity
03 Give It To Me
04 영화처럼 (Like in movie)
05 모르니 (Noticed)
06 Hot
07 Without U
08 I'll be back
09 I can't
10 Hands Up (East4A Mix)
11 Electricity (220v Remix)
12 Thank You
13 Don`t Stop Can`t Stop

P/S : can't wait for their album to reach malaysia..i want to buy it..;)

May 04, 2011

*nilai sebuah kasih sayang*

As - Salam, peeps...=)

hehehe..kali nie cik nak masuk kn sedikit hasil karya cik la kat sini..puisi nie cik tulis pada tahun lepas..cik tulis nie time  sebuah tragedi yang telah berlaku dalam hidup cik..cik pun tak meyangka yg benda ni boleh berlaku..tak semua yg tahu mengenai perkara ini..biarlah ianya menjadi rahsia cik..


< Nilai sebuah Kasih Sayang >
Di kala suatu masa,
segalanya tampak indah berseri,
tawa mu, senyum mu,
menjadi penawar kesakitan di hati,
kau sentiasa di sisiku,
tatkala ku butuh kehadiranmu,
kau penuhi segala kehendak ku,
kau curahkan segala kepada ku,
kasih sayang mu tiada terbanding,
dengan emas permata di dunia ini,
cukup lah dengan kehadiran mu,
aku mampu meneruskan hidup ku ini.
tapi kini mengapa?
kau seolah - olah tidak lagi mempedulikan aku,
senyuman mu, gelak tawa mu,
semakin pudar dari ingatan ku,
khabar berita yg kau bawa,
merentap seluruh jiwa raga ku,
aku merasakan seluruh hidup ku di ragut oleh mu.
mengapa ini semua terjadi kepada ku?
mengapa baru sekarang kau meluahkan segalanya?
mengapa tidak dulu?
apa kau tidak menyayangi aku lagi?
apa masih tidak cukup kah lagi
dengan apa yang kau miliki sekarang?
mengapa kau berubah?
kau yang ku sanjungi selama ini,
kau yang ku hormati selama ini,
tergamak kau melakukan semua ini?
apakah nilai sebuah kasih sayang itu,
dapat diukur dengan harta dan emas?
apakah ianya hanya sekadar kata - kata,
yang kau ungkapkan semasa hangat berasmara?
apakah cukup sekadar dengan segala pemberianmu kepada ku?
wahai insan,
sedarlah, fikirkanlah perbuatan mu itu,
sebelum kau membuat keputusan,
yang bakal merubah segala kehidupan,
yang telah kau alami selama ini.

hehe..soo apa pendapat korg? cik nie bukan la hebat sgt pun..tak terel sgt nk bermadah puisi nie..tp at least dpt meluahkan rasa hati nie pun kira okey la kan..hehehe..apa2 pun..enjoy reading until then..
じゃ待ったね。。^-^

May 02, 2011

:: it's HOLIDAY ^0^ ::

bismillahirrahmanirrahim...
As - Salam peeps ~ (.^ - ^.)

yeay~!! akhirnya habis dh final exam cik..alhamdulillah..last paper arie tue mmg yg terbaik lah utk cik..antara enam - enam paper tue..paper last nie la jgk yg paling senang utk cik jawab (tp entah la jwpn tue btul ke x..wallahualam..)
yg pntg skrg boleh la clear kan minda dr pelajaran..hehehe...

so now..apa la plan cik nie kunun? hahaha..cik ingat nk apply jadi part - time tutor la..cik ingat nak apply kt tmpt sama dgn cik EYKA..hehehe..tgk la dulu..myb esuk kot cik p try..tp nk urus hostel cik dulu..ahahha..kemungkinan utk menyewa d luar adalah amat tinggi..ahahaha...tp keinginan nak bercuti kt kl pun ada gak..haish..tp entah la..dlm masa 1 bulan nie byk btul bnda nk kene buat..aduyai..time gini2 la cuti yg kna bg sikit..yg dak degree best la..sbb cuti lama..akibatnya kami dak dip yg tanggung..adeh..smpi sini jer la..masa2 cik lepas nie akan dipenuhi dgn surfing internet jer laa..ahahaha..tp nnt klu dh dpt keja tue len ceta la plak kan..heheh..until then..

ja matta ne ~ ;)

April 28, 2011

*Kerenah insan bergelar STUDENT*

Bismillahirrahmanirrahim..
As-salam peeps ~ ( ^ - ^ )

lamanya sudah cik tak post apa2 kt sini..haha..besa lah..cik bknnya rajin sgt pun..lagipun skrg nie minggu exam..ahaha..so faham2 jer la..tp smpat ag bukak facebook nie..haha..tgh layan2 jengah buletin post org..terjumpa satu notes nie..ahahaha..tentang gelagat student time minggu exam tiba..ahahaha..memang kena berabis la..bila cik baca notes nie..mmg lawak abiss sebab suma yg dy cakap mmg betul pun..cik sendiri buat..ahaha..so cik pun nak share la fakta nie dgn korg..takyah nak cover2 line..mostly suma student buat mcm nie kowt..ahaha..

Gejala-gejala pelajar apabila peperiksaan tiba.

1.  Membaca tanpa menghiraukan keadaan sekeliling. Yang kepoh jadi pendiam. Orang masuk keluar bilik pun dah tak perasan. Kalau orang tanya, jawab pun dengan muka pandang buku.

2.  Membaca dengan kadar yang cepat. Faham atau tidak itu perkara kedua. Yang penting ada point untuk ‘goreng’ soalan subjektif. Soalan objektif lagi senang, bulat-bulat  je. Hahadoii..

3.  Nak turun kafe tu fikir 2,3 kali. Tak pun sekali sehari je. Dah tu tak ada masa nak makan dekat kafe dah. Main bungkus je. Sambil makan dalam bilik boleh baca apa yang patut. Kalau ada kawan yang tolong bungkuskan makanan, sangatlah indah hidup.

4.  Orang yang jenis audiotori pulak masa ni lah bukak mp3 volume paling sakit telinga. Tapi masa ni memang tak sakit telinga sebab sakit otak lebih dari sakit telinga.

5.  Kalau main mesej tu balas sikit-sikit je. Pendek-pendek. Tak ada masa fikir nak taip panjang-panjang. Kawan punyalah taip tulis dua muka surat, kita balas ‘k’ je. huhuhu.. Nah! Ambil ubat. Kacau orang lagi!

6.  Mula bukak buku yang tebal-tebal. Buku yang patutnya perlu baca untuk satu semester, boleh habiskan dalam satu malam je. Fuh, dasyattt…

7.  Asyik-asyik tengok jam. Sampai tak cukup jam handphone, jam tangan. Siap tanya lagi kawan sebelah. Yela, masa itu emas kan?

8.  Stok Nescafe, kopi Tongkat Ali, kopi Mak Dara, cucu dara semua lengkap untuk jaga malam. Tiap-tiap malam minum sampai dah tak ada kesan. :)

9.  Meja belajar bersepah. Mana dengan highlighter, pen biru, hitam, merah. Kertas-kertas nota lagi. Buku semua terbukak. Kalau ada buku tambahan dari perpustakaan semua nak bukak serentak. Ada tu 4,5 buku serentak bukak.

10. Dekat ‘wall’ facebook penuh dengan status maaf dan ‘doakan exam nanti’. Padahal sebelum ni ‘post’ status bukan-bukan.. huk3.

11. Waktu tidur dan bangun tidur telah bertukar shift. Kadang kala sehingga dah tak boleh beza matahari dengan bulan bintang.

12. Jerawat mula tumbuh berkeliaran di muka seperti ‘cendawan tumbuh selepas hujan’ akibat daripada tekanan peperiksaan. Pakej beserta kelemumur dengan uban sekali. Lengkap!

13. Dah tak ada masa nak sembang-sembang kosong. Semua sembang akademik yang dapat menguji keintelektualan minda. Dah tak ada gosip-gosip. Hehehe..

14. Masa nak tidur tu tak lepas pegang buku dan nota. Konon-konon dengan cara tu, maklumat dalam buku dapat serap masuk terus ke otak masa tidur macam copy filem daripada internal disk. Bijak bukan? (macam pernah buat je? huhuhu..)

15. Alhamdullillah, mula rajin dekatkan diri dengan tikar sembahyang. Dah tak lengah-lengahkan solat, buat solat Hajat, Qiamullail, baca al-Quran dan berdoa mohon permudahkan urusan.

16. Masa ni mula terfikir kenapa tak belajar awal-awal dulu. Haihh.. Pastu pulak buat azam untuk semester depan. Tak nak buat dah macam semester sekarang. Tup tup, semester depan sama je, malah lebih teruk. HAHAHA..

p/s : Konklusinya, jangan usik budak nak exam. Hormon mereka tengah berkeliaran masa ni. Cepat je naik kaki. Hmm.. anda nombor berapa? Keh keh keh.

another brilliant formula..hehehe

*Credited to Nur Duraney dan fieqilah.blogspot.com*
ahahahahaha...macam? betul tak apa yg dy cakap..ahahaha..yang paling tak bleyh blah skali yg last tue la..mmg betul sgt2 la..sbb cik pun experienced bnda yg sma..ahahaha..mmg hakikat kehidupan seorang student la kan..tp walau teruk mcm mn pun rezeki org lain2 kan..tak semua sama..kadang2 kita di atas..kadang2 kita jatuh..tp ingat lah para readers suma..semua nie hanya la permulaan bagi kita..ianya bukan sebuah pengakhiran..semuanya akan ditentukan apabila kita bekerja kelak..tak semestinya kita success skrg kita akan berjaya time dah kerja nnt kan..sbb kehidupan bekerja dgn kehidupan belajar adalah dua dunia yg berbeza..so just gain a lot of knowledge while we can as an input and try to implimate it in our daily life..belajr nie fakta ja lebih tp time kerja nie practical tue pntg..hee..for student yg akan and tengah amik exam GUD LUCK yer..ingat la pesanan cik..STUDY SMART NOT HARD =)

April 04, 2011

Car ShoW UiTM..XD

As - salam, peeps ~ ^^

hehe..actually kat kolej skrg nie tgh berlangsungnya karnival kolej (KARKOL)..hehe..actually karnival nie lama dh berlangsung tp cik x minat nak cerita sbb mmg x menarik perhatian cik..tp cik dh terlepas la semua events yg menarik..mcm KUGIRAN '60 an, GOLDEN VOICE, BINTANG LAGENDA P.RAMLEE & SALOMA...huhu..tp yg paling cik nk tengok sbnrnya kugiran tue..huhu..tp nmpknya this sem tak tercapai hajat cik..=(

takper la..yg pntg cik sempat tengok CAR SHOW this sem..hehehe..entah sejak bila cik minat keta2 yg smart nie..klu boleh cik pun nk gak design2 keta cik..tp cik x nak kc lowered keta la sbb pyh bebenor nak lalu bonggol..apatah lg klu bonggol yg tym nak nek bukit..nnt sangkut..ahaha..turbo pun cik tak nak sebab minyak mahal..ahaha..

okey..okey..balik pada entry sebenar..car show nie berlangsung pada sabtu lepas..2nd april..cik pg ar usha2 keta yg berderet tersusun tue..nak tgk ar keta mana yg smart kan..tak byk yg menarik perhatian cik..tp ada satu keta yg amat la kena dgn taste cik..cik suke sgt2 keta tue...keta tue slalu dpt johan pertandingan car show nie..origin dr ranau you..dh tue siap sediakan model keta lg..ahaha..mcm kt tmpt racing la plak..hehehe...kt bwh nie cik bg gmbr2 utk tatapan semua readers..cik amik keta yg menarik pndgn cik jer yer..hehehe..

nie antara keta yg smart bg cik..nmpk tak gmbr yg kecik kt belah kanan tue? tgk design gear dy cam mna..=)
hehe..kat atas tue comel an? yg satu ag tue kete hitz.fm..kitorg ternmpk tym nk blk kk dah...   

haa...yg nie la kete yg paling cik minat dan cik suke sesgt..cantik kan kan kan? =)

haa...yg nie lak model car kete kt atas nie la..cute n seksi you..~.~" 


hehehe...nie je la yg cik leh bg tgk..tak byk pun gmbr yg cik amik..asal berkenan baru amik..hehehe..okey la..nk wat entry len lg...until then..

みんな、さよなら~^-^


March 31, 2011

RE : SEBAB LELAKI HILANG COOL..o.0?

bismillahirrahmanirrahim...
salam peeps~ =)


my cool guy~ ^^
kali nie..entry khas buat adik junior ku di smesh dulu kala..saudara LOY..sahabat ini menimbulkan satu isu di mana kita semua boleh memberikan satu pendapat dan pandangan masing2 terhadap isu ini..(ececece..skema la plak..)..hehe..isu yg diketengahkan oleh beliau adalah sebab lelaki hilang cool...ahaha..okey so tanpa melengahkan masa lagi..biar saya ulas satu per satu sebabnya itu yer..


Sebab yg pertama : Hujan renyai pun pakai payung


Pendapat : klu cik la kan..cik nie tak suka sgt pakai payung..sbb leceh la nk pgg..apatah lagi klu hujan renyai lagi la malas..tp klu lebat tue nk wat cm mn lg kan..pakai jer la..klu habis lencun kang seksi la plak..tp klu lelaki pakai payung..cik tak la rasa dorg hilang cool..cuma cik rasa pelik jer..tp kt uitm nie slalu dh nmpk laki pki payung so dah biasa..tp cik respek la kt dorg sbb dorg sanggup gak nk bw payung tue..=P

Sebab yg kedua : Bawa botol air yang bertali-tali



Pendapat : err...bawa botol yg bertali?? mcm outdated la plak..ahahaha..slalunya botol yg bertali nie budak kicik kan? tak salah lelaki nk bw botol air..takder kaitan pun dgn ke-macho-an or ke-cool-an dorg tue..takkan la klu tym men sport tak bw air kan? klu cik..cik suka lelaki bw air..sbb cik nie bkn nyer rajin bw air pun..so bleyh ar mntak..=P

Sebab yg ketiga : Menangis depan perempuan



Pendapat : aww...so sweet...kan ada pepatah kononnya cakap airmata lelaki amat mahal..mmg betul..sbb air mata nie mostly menampakkan kelemahan seseorg..dan lelaki harus menjaga peribadi mereka sbb lelaki adalah seorang khalifah..seorang ketua..jadi tak boleh la menangis sembarangan tp tak bermaksud klu korg nangis trus hilang macho ke cool ke..tak slh skali skala lelaki menangis..tue menunjukkan yg korg nie ada perasaan juga..xla ego memanjang...even my huby pun pernah nangis gak (tp bukan slalu ek..julung2 kali) tp dy still cool di mata cik..=)


Sebab ke-empat : Terkejut nampak hantu dalam wayang


Pendapat : hahahahaha...yg nie takleh blah..perasaan takut tue kan sesuatu yg normal..cik sendiri pun ada perasaan takut tp dikuatkan hati..bg cik, seorg lelaki yg takut nmpk hantu tue amat lah comelll sbb reaksi tue bkn slalu kita dpt lihat kt lelaki..sometimes dorg akan jd bebudak balik..comel sesgt...itu lebih baik daripada lelaki yg sebenarnya takut tp berpura-pura cool..lagi la tak cool..


Sebab kelima : Ambil 'cewek' dengan kereta buruk


Pendapat : hahaha..okey la tue..takyah la nak nunjuk2 sgt kan..lek la..kita pilih pasangan bkn dr paras rupa atau hartanya..tp dari hati budi dan peribadi seseorg tue..lagipun kata nak lindungi cewek sendiri..so bukankah dgn memakai kereta 'kencang' tue lebih terdedah kepada risiko kena rompak? dulu huby cik slalu ambil cik pakai motor biasa jer..tp cik tetap happy sbb dpt pengalaman baru nek motor..lgpun cik tak kisah sgt la dy pakai honda ke benz ke porsche ke..yg pntg cik dpt jumpa dy then terlerai rindu dihati (tp kitorg xla jumpa slalu pun...) skrg dy dh guna kereta dh sbb dy ckp bhya naik motor lagipun pompuan tak elok naik motor nie...^^


Sebab ke-enam : Kena cium pipi oleh mama


pendapat : "alalalala...sweetnyer budak tue.." cik suka sgt dgn org yg syg kt mak dy..buat apa nak malu or control macho depan mak bila kat depan khalayak ramai? tue kan menunjukkan yg hubungan kasih syg antara ibu dan anak tue amat rapat...nmpk la seperti sebuah keluarga yg bahagia..takkan la kena cium dr mak pun rasa malu..hilang cool suma..habis tue klu cium dgn pompuan bukan muhrim depan khalayak ramai tak malu plak? tak hilang cool? =.="....

Sebab ketujuh : 
Dressing mantap, tapi malangnya bawa beg comel jalan-jalan



Pendapat : ahahahaha...cik suka sesgt tengok lelaki yg dressing dy mantap..tp klu nmpk lelaki bawa beg comel nie..err...depends dgn style beg tue ar..klu comel yg ngam ngan taste cik..cik akan ckp eee...comelll...tp klu yg style beg tue ke arah amatlah kebudak-budakkan..confirm cik nmpk pelik...hehehe..tp overall tak sesuai la klu lelaki bw beg comel cam budak2 gi jln2..len la klu tue beg cewek dy..tp cik tak suka sgt la bila lelaki bw beg pompuan..mcm pelik la plak...=)


dan akhir sekali sebab kelapan : Lupa zip seluar



Pendapat : hahahahahaha...yg nie lg la tak bleyh blah..nie mmg la sah2 TAK MACHO~!! malu gila la klu lelaki tak zip sluar..kes nie pernah terjadi kat coursemate sy hari tue..time tue ada klas mlm..laki nie duk kat belakang cik..tym cik pusing blakang cik ternmpk la sluar dy x berzip..jd sbg kawan cik tegur la..ahahaha..mmg la dy control macho..tp still malu la~ tp cik tabik kat dy sbb dy still leh control malu dy..ahaha..nasib tym tue cik jer yg ternmpk..so cik sorg jer la yg tau..ahahaha..XD


so kesimpulannya..tak semua bnda tue membuatkan lelaki hilang macho..malah bnda tue jugak mungkin menambahkan kemachoan mereka..apa2 pun tue suma bergantung pada individu masing2..setiap manusia mempunyai pandangan yg berbeza..jadi yg nie pndangan cik..so utk semua pembaca cik yg comel2 nie..klu sudi apa kata kemukakan pendapat korg plak?? hehehe...until then..


みんな、さよなら~ ^^

March 30, 2011

countdown to final~!

bismillahirrahmanirrahim...
As-salam peeps..=)


hari nie cik nadia surfing the internet..then cik tgk la post dr kwn cik nie sal final exam..huhu..jadual exam cik dah kluar dah..huhu..kitorg exam 2 mggu jak nie..ayoyoyo..apa mcm la nie oo? blum habis sillibus lg nie..huhu..


sekilas pndg jadual exam ku..

huhu..mggu pertama nie cik ada 2 paper jer..hari rabu ngan sabtu..then masuk mggu ke2 baru cik ada 4paper non stop berturut - turut..dr ari rabu smpi hari sabtu gak..so overall gap in between dua mggu nie ada 3 hari jak..cukup ker utk study 4 subjek tue? rasa2 nya cukup la kan..1 subjek 1 hari..hehe..tym revision week tue pun 1 hari 1 subjek la kan..klu yakin pada diri INSYAALLAH boleh nyer kan kan kan? 

apa2 pun wish cik all the best la kan..wee~ =))
pasnie tak tau arr klu cik rajin nak blogging..sumtym cik nie byk jer idea tp bila dh tulis kat blog nie..tup tap tup tap..hilang dh blk..so..tue la kdg2 jarang update..cik nie tak suke nk blog sgt klu tak der idea bernas..hehe...at least klu cik dh start minat nk tulis tue..bru cik tulis..hehehe..okey la..cik nak gi kelas lu..mlm nie ader kelas LAW..bab nie kene fokus skit takleh malas (maka slalu jgk escape kelas) ...hahaha...until then chiaooo~ 


March 28, 2011

the boulevard of glory?

salam peeps..=)

todays entry agak hambar sedikit bg aku..sejak dua menjak nie aku amat2 la teda mood yg teramat sgt skrg..entah kenapa myb sbb dinner la nie kot..actually pada 26 march 2011 bersamaan dengan hari sabtu lepas..fakulti aku ada menganjurkan sebuah dinner yg di ketuai oleh CIK NADIA sendiri..huhu..walaupun result di pandangan mata pelajar semua ianya merupakan a big event dan sebuah dinner yg mmg happening bg dorg..tetapi di mata cik nadia dan para pengarah seta lecturer ianya merupakan satu failure for me dlm pengurusan..

jujur cakap dlm blog nie cik nadia amat KECEWA dgn kerjasama yang diberikan oleh ajk cik nadia..mungkin sedikit sebyk mmg kesalahan cik nadia kerana tidak membimbing mereka dgn betul..akan tetapi..para ajk seharusnya FAHAM dan SEDAR kewajiban mereka sendiri dlm tugas masing2..pengurusan sebelum majlis boleh dikatakan memuaskan hati cik nadia..akan tetapi yg AMAT MENGECEWAKAN cik nadia adalah semasa majlis sdg berlangsung..

cik pun tidak tahu nak kata apa lagi..tetapi semmgnya ketara tidak ada persediaan dlm membuat majlis..bg cik ianya amat HANCUR sekali..cik sedih..cik kecewa..apa tidak ajk yg terlibat seharusnya tiba AWAL dlm majlis..tetapi mereka semua tiba LAMBAT..kerana apa? kerana masing2 ingin lihat cantik menampakkan penampilan mereka sendiri..tidak salah untuk nampak cantik kerana majlis ini julung2 kali diadakan..tetapi tidakkah anda sedar KEWAJIPAN ANDA??? bila di push bru nmpk bergerak..kita semua sdh besar..patutnya pandai la berfikir..lagi satu..bila sudah terkena marah pndi slhkan org lain..SEPA SURUH NDA DTG P PERJUMPAAN TIME ORG BUAT PERJUMPAAN KAN??? slh sepa juga? org sudah sampaikan pesan nda mau dgr sdh..sendiri kena la..serius cakap cik byk tahan hati sma suma org..mo mengharapkan cik urus suma of course la nda mampu kan?? mmg cik amat2 KECEWA dgn batch cik sendiri tapi apakan daya cik bukan boleh kawal org tue klu dorg mmg malas mo mengurus kan?

cik amat2 la rindu dgn kawan2 cik di smesh skrg..mmg ini first time bg sesetengah kawan cik dlm mengurus sesuatu..tapi klu nda fhm..nda tahu apa bnda nak buat..at least tnya la cik kan..jgn la anggap teda apa2 sbb bkn sng cik nak jumpa secara personal..takkan la nk cik jumpa korg satu2 secara personal then bgtau tugas masing2 kan?????? klu begitu bagus nda pyh cik buat meeting!! haish..nak mengadu lebih pun teda guna juga..bnda dh berlalu dan berlaku..apa yg cik boleh lakukan skrg hanya la bersabar dan tumpukan perhatian utk pelajaran..klu begini cik teramatlah sgt nk masuk penerapan ke degree nnt..bkn nk ckp apa..tp cik rasa klu cik masuk penerapan tue nnt hilang beban sikit..huhu..

klu ada sepa2 yang membaca nie dan terasa sy amat2 la minta maaf tp sy betul2 terasa..hati sya teda org nak jaga..jd buat apa sy nk jaga hati kamu juga kan..klu la saya tahu begini better lagi sy urus majlis nie sendiri jadi at least klu teruk pun biar sya sendiri jak yg tanggung..haish..ntah apa la sdh cik melalut nie..kpd readers yg len..sorry la cik amat tak terurus skrg..otak cik serabut..luaran cik nmpk okey..tp dalaman hnya cik sorg jak yg tahu..okey la..lepas nie kena tggu cik normal blk la baru cik blogging lagi..semua nie gara2 dinner cik hancur..makan pun skit jak mlm tue..apatah lagi gmbr..sikit jak cik bergambar kerana teda mood yg amat..mmg menyesal la jgk sbb teda kenangan langsung tp mo wat mcm mn juga..tym tue cik betul2 teda mood..=(

March 13, 2011

Women = Problem??

As - salam peeps... =)

hello everyone...td ptg cik duk layan fb..duk la tgk2 recent post org segala kan..tetiba berminat lak dgn satu post nie kat fb pasal cara2 budak menjawab soalan..haha..lucu tue memang lucu..yelah..tak sangka la ada jugak budak jwb mcm tue kan..tp antara banyak2 jwpn dorg yg memang sah2 merepek dan mengarut tue..yg satu nie betul2 menarik perhatian aku..selain dr cara, konsep dan aplikasi budak nie..tp jwpn dy tue mmg sgt2 menarik..women = problem..hurm..apa pendapat korg? betul ker women nie equal to problem?

hahaa..unique kn jalan kerja dy..ahahah..XD

ahaha..bagi cik la kan..not 100% betul la..tp cik akui jgk la pompuan nie mmg kdg2 problem jgk..yelah..dah dy ada 9 nafsu..bermacam2 la perangai yg dorg ada yer tak? cik nie seorang peminat gila2 kat komik..tp x semua komik la..komik yg best2 jer..then ada recent komik yg cik baca..dy ckp "for girls..guys is a group pf mysterious people" ..same for the guys.."girls is a bunch of mysterious people" for them..so..jgn la nak slhkan pompuan slalu buat problem..patutnya kamu la try memahami pompuan nie mcm mn..disamping itu kami pompuan pun akan try la cuba memahami kamu..tak susah kan klu mo bertolak ansur..kan kan kan..? =)

February 27, 2011

my life as an accountancy student in UITM ~~



salam peeps~ ^^

hehe..kali nie biar la aku ceritakan tntg kisah hidup aku kat uitm nie..as introduction..i'm an accountancy student in uitm sabah..currently in semester 3..well..as some people said that accounting course is killer course..dunno why they said like that but they said that many accounting student failed easily..hurmm..is it? well i admitted that the subject are HARD..but as long as we can understand it..its actually is easy *for me*..but i'm not a brilliant student as well..just the simple one..but i'm not gonna talk about this matter..what i want to talk is about our LECTURE classes..*i will not commenting the way the lecture teaching okey..*


*on the way p bus stop*
klu korg mau tau..UiTM Sabah nie universiti yg berbukit..*maybe tak la bleh lwn UMS* tp serious..agak mencabar la jugak bukitnya geng..tanah UITM sebenarnya luas tp tak semuanya di jadikan tempat kampus sbb syg dgn khazanah alam..yalah..sekarang pokok2..hutan2 makin kurang kan..jd tempat uitm nie sbnrnya tmpt yg ber'value'..*maybe la..hehehe*  tp the probs is..MOST of accountancy classes di FASA 3..kmu mo tau d mna fasa 3 itu terletak?? di ATAS BUKIT iaitu di PUNCAK bukit tue ging..kmu bayangkan la deng..kolej kediaman kami di tgh2 antara jalan rata dgn di puncak bukit..for readers information..di FASA 3 nie tidak disediakan bas yer..jadi kami terpaksa jalan kaki..
                          

bus yg disediakan hanya sampai pusat islam (PI)..tp tue pun sbnrnya klu jln kaki bulih smpi dlm masa 5 - 10 minit dr kolej kediaman..so boleh dikatakan no point jugak la nek bus..tp mo save energy sbb naik bukit geng..bukan jln rata or naik tangga okey..BUKIT!!  then setelah tibanya di PI..bru la kami dikehendaki menaiki "TANGGA KEJAYAAN"... huhu..tangga nie bkn alang2 ging..mo tau ada brapa anak tangga?? ohh..nda byk..SIKIT JAK..172 ANAK TANGGA JAK..huhu..kamu bayangkan la..betapa SENANG nya kami mendaki bukit tue..huhu..mmg mostly kelas kami di fasa3 so bulih dikatakan yg fakulti kami nie di fasa 3 la bha senang cerita..huhu..*mgkn some of u may say that..ala..baru skit..kami pun jalan kaki bha*..tp len bha jugak rasanya bila ko nek bukit..then nek tangga okey? and bygkan la..dalam satu hari ko kena TURUN NAIK tangga nie dua ke tiga kali..huhuhu..tegap sdh otot2 kami nie..huhu~



                   
       

nah..nampak jua kamu mcm mn bentuk tangga kami nie? *yg aku highlight di kotak hijau atas nie..*  huhu..ambil masa 10 - 15 minit la juga utk nek tangga nie..huhu..tapi klu yg lelaki lagi kesian..dorg kena jalan kaki..dari kolej kluster C *utk pengetahuan..kluster C terletak di gym dekat dgn bgnn baru..simpang sebelum nek bukit uitm (klu kamu tau la)* ... yg nie LAGI BEST! sbb..kat sini dorg kena jalan kaki..lalu padang..lalu bggn baru..then nek tangga yg kami gelar TANGGA DPIM..tangga nie pun best sma UP skit dr tangga kejayaan..anak tangga dy pun nda byk..skit jak..298 ANAK TANGGA JAK *klu nda silap la..yg pntg 290+..=P* ..kamu bygkan la dorg jln kaki nek nie tmbh lagi dgn tangga lg satu..brapa banyak sudah kalori burn? fuuhhhh~kurus tueeee~ lg satu tangga nie spesel skit sbb tangga dy besar dan lebar..mmg amat SENANG dan MUDAH utk dinaiki..hehehe..*maaf la gmbr teda plak aku amik sbb bkn slalu aku lalu sna..huhu*...

okey la..aku rasa cukup la sampai sini jak..penat sdh aku menaip..kekekeke..nie la kehidupan aku setiap hari di UITM..tp walau mcm mn perit pun..dengan adanya kawan2 dan tawa ria mereka..penat lelah tue hilang sekelip mata..yg kami rasa nie baru sikit actually..blum lg rasa batch before2 kami tahun 70an 80an..lagi sandi kot aku rasa..huhu..apa2 pun bersyukur la jgk sbb still dapat menuntut ilmu..hehehe..okeyla..mengantuk sdh aku nie..until next entry..adios amigos...^^



February 22, 2011

THE FACEBLOG

Salam..peeps! 

today cik nadia nak cakap pasal FACEBLOG..well..mcm besa la..klu teda kawan2 cik nadia..tiada la cik nadia tau sal faceblog nie..info sal faceblog adalah seperti berikut ^^ :

 TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH


Edit
nak join tekan SINI..

P/S : hehe..yg nie cik nadia copy and paste kat tmpt dorg..tak tau nak elaborate macam mner kan..hehehe..jgn lupa singgah yer..

February 17, 2011

* I LOVE MY FRIENDS *

salam peeps..!

hari nie cik telah join satu lagi contest..hehehe..which is called "saya sayang kawan2 saya" contest..contest nie same jer dgn contest2 yg len..letak gambar and see whether it is choosen or not..contest nie di anjurkan oleh seorang insan bernama INDRA AMIRRUL *menurut nama dier kt blog tue ar*... well..nampak cam best jer kan..so dgn rela hati I pun join la..hehehe...tp ader kelainan skit dlm contest nie..sbb dy memerlukan kita menjawab slogan..=)

klu berminat klik kat gmbr nie..

klu berminat leh ar tengok kat blog dier..hehehe..so again..i will bet 3 of my pic..hehehe..hope one of it can be choosen..^^..here goes :

*tym nie kitorang tgh duk men2 kat dlm fitting room..hehehe..*

*yg nie sumer bebudak form5 smeshian..kitorg 100 org jer tym tue..hehe*

haaa~ yg nie the latest punyer..yg nie my best girl ever! =)

okey..sekarang masa utk slogannyer lak..*sy takder la pndi sgt nak rangka ayat tp i'll try je la ek? =P*

SAYA SAYANG KAWAN - KAWAN SAYA KERANA

Mereka la kawan yg paling sempoi sekali..walau bertahun tak berjumpa..walau beribu batu terpisah tetapi kami masih berhubungan antara satu sama lain..tidak kira bangsa dan agama kami tetap bersatu dan bersama mengharungi pelbagai halangan dan rintangan...

Mereka sentiasa ada disaat saya memerlukan mereka..sedia membantu apa sahaja..langsung tidak berkira..
saling menasihati ke arah kebaikan..tanpa mereka sepi la hidup saya..tanpa mereka..tidak lah saya menjadi seperti diri saya sekarang ini..di dunia masa kini amatlah susah utk kita berjumpa dgn kawan yg boleh dipercayai..yg boleh kita bergantung.."A TRUE FRIEND IS THE ONE THAT ALWAYS BE BEHIND OUR BACK" and they are MY TRUE FRIENDS..=)

okey..hehehe..skrg nak tag kwn2 lak..sye nak tag..

- Cik Eyka-
- Cik Nana-
-Cik Jaryn-
dan sesiapa jer yg singgah kat blog nie..hehehe^^

P/S : Klu berminat join la skali..tarikh tutup 28 Feb yer..have FUN! =)

February 14, 2011

setelah sekian lama~

salam peeps!

hehehe...waaa~ agak lama juga aku nda updated bnda alah nie kan..ish3..teruknyer..wahahahahaha..bukannya nda mau update bha tp sejak dua menjak tiga menjak nie..jadual aku amatlah bz dgn mengurus eventnya lagi, ajk sna sini lagi..aktiviti kolej dan tidak ketinggalan majlis kahwin kakak ku~ hehehe..tahniah kak!

entry nie just for pembuka bulan feb..ahaha..ada byk entry aku dh buat tp just as a draft sbb selalu terbantut nak wat..memikirkan assgnment yg byk tue *accounting nyer assgnment ssh okey~*...huhu..jd for the opening entry ini jer la ek..boring gak skunk teda idea..tggu la jap lg..ader idea kot nnt..hehehehe...

January 29, 2011

= Home Sweet Home =

salam peeps!

hehe..actually i have arrived at my home yesterday evening..but since i'm so tired and lazy so i didn't updated my blog..well a lot have happen in this whole week for me..not to mention the case about modul kemahiran insaniah at my college..things that i've never expected..and so much more..

well..what is more obvious is that i've got ton of work to do..huhu..seems this semester will be a busy semester for me and my active moment into organizational and club since the last two semester i didn't join any club or organization..huhu..well there's nothing wrong by follow so many things right as long as i manage my time wisely..
hehe...well seems like i'm out of ideas what to talk about right now..so..lets just stop here..hehehe..well see ya soon!

January 23, 2011

#BLACK & WHITE PIC#

salam peeps...^^

wow..didn't realize its already 1AM..hehe..after surveying my friends blog..i found another cool contest..hehe..this time..is about the coolest black and white picture..hehehe..i REALLY REALLY REALLY love the combination of black and white..my fav!

want to join? click HERE..


hehe..back to the topic..this contest is also the same with other contest that u already seen..if u think it is an interesting contest and u feel like want to join in..why not CHECK it out? for this contest..i want to put 3 pics...hehehe..can bha kan..=)
at this time we have a DIA family day..at tg.aru beach..^^
this is when my besties and i went to take a walk at tg.lipat..

this is also at tg.aru beach..this is the guys..hehe

hehehe..cool is it? well..i didn't really think my chance of winning is high but i do hope i WIN..by the way the prize is RM100 cash *i think so*...so i do want to win..after all it is a contest right??

hurm..if i win..what i want to do with the prize money?? well..i think i'm gonna buy tons of comic books and goes shopping for new clothes and new shoes!! hehe..i am a shop-a-holic anyway..but i guess its better for me to save it first so i can use it later when i already broke..hehehe..

i think thats all..need to go to sleep now..and last but not least..5 ppl that i need to tagged..hurm..i think i tagged..

AYOI
RANG
GIB
RAHMAN
and whoever read this entry..^^

p/s : the contest will end on the 1st MARCH 2011..enjoy participating!

#PICTURE CONTEST ~ GAMBAR X NMPK MUKA PALING COOL#

salam peeps~

today cik nadia want to talk about a contest that cik nadia participate..hahahaa..
i've been looking and seeing all the contest but didn't really want to join..but look like this time i feel really interested with this contest..well there's nothing wrong by joining in right?hehehe..so i want to put 3pics for this contest if its okey..hehehe..

want to participate? click this picture..hehehe


the first pics

2nd pics..

and the third pics..kekeke

well..i didn't really hope i will win..and i also hope the owner approve i put 3pics in the running for this contest..if u dun mind la..kekeke..then..3 person i wanna tag is AYOI, RANG and GIB..hehehe ^^
do join in if u are interested..=)

p/s : the contest end on the 25th MARCH 2011..^^

January 22, 2011

HAPPY SWEET 20th BIRTHDAY , DEAR~^^

SALAM PEEPS!!!

At this hour..i want to make a special entry for one of my BEST FRIENDS FOREVER..MISS NUR LIYANA HAZWANEE..why is it special?? because today is her birthday!! congratulations my love~
I hope you have a marvellous celebration today with all your friends there at sarawak..although we can't celebrate it together but at least we still remember each other right? kekekekke..

by the way..it is her 20th birthday now..man..how fast the time goes by..after been through a lot and now already 20?? its seem only yesterday that we were still on the bench at SMESH talking and laughing each night after prep class..how i miss those dayss..T^T...miss u babe~

well anyway..this is my prayers and wish for u..:
# may GOD bless u always
# pnjg umur and murah rezeki
# be more matured (kekekeke...=P)
#hope our friendship last forever~

last but not least.....I LOVE YOU VERY MUCH , DEAR~~ ^^
HAVE A BLAST!!


hehe...sorry aku cilok jap gmbr fb ko..=P

January 21, 2011

Diploma or Degree???

Salam peeps!

how are you today? i hope you have a great day for today...well my entry today is about my lecture day..my daily or weekly routine is just the same over and over again since starting this new semester..but today i felt like some sort of missing...aahh..the enthusiasm..at first i really really really didn't want to go to lecture today because of the weather which is so cold and nice to be on your bed, under your smooth curly blanket and went back to sleep..its such a perfect conditions to sleep..but unfortunately my class was at 8AM..

Enough of thats..lets go to main point..while we are in our accounting class *subject*...we all talk about the upcoming program every semester for part3 which is "penerapan ke ijazah"..its like going direct from a diploma to degree in UITM..we are talking whether we should take it or it is same range of time with finishing diploma first then take degree and so on..well our lecturer is our coordinator program which is AC110 (dip.in accountancy)..so we ask for her opinion and guidance..well..for me..i do want to apply for this but i was afraid i might cant put up with the subject..well obviously degree level is not the same with diploma~ although i shouldn't think that way because it will lower our faith or strength..

what make me still feel wobbly whether to apply or not is the rumours that said that this year UITM dip student will have 3sem...instead 1year 2 sem..oh my...and we only get TWO WEEKS of semester break!!what a crap u know..urghh...still this is not the real factor..for me is what kind / type of subject that i will facing later if i'm taking degree..

i guess until here then..i really felt sleepy already..well my class are full for today..i'm a little exausted already so until next time..adios~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...