March 31, 2011

RE : SEBAB LELAKI HILANG COOL..o.0?

bismillahirrahmanirrahim...
salam peeps~ =)


my cool guy~ ^^
kali nie..entry khas buat adik junior ku di smesh dulu kala..saudara LOY..sahabat ini menimbulkan satu isu di mana kita semua boleh memberikan satu pendapat dan pandangan masing2 terhadap isu ini..(ececece..skema la plak..)..hehe..isu yg diketengahkan oleh beliau adalah sebab lelaki hilang cool...ahaha..okey so tanpa melengahkan masa lagi..biar saya ulas satu per satu sebabnya itu yer..


Sebab yg pertama : Hujan renyai pun pakai payung


Pendapat : klu cik la kan..cik nie tak suka sgt pakai payung..sbb leceh la nk pgg..apatah lagi klu hujan renyai lagi la malas..tp klu lebat tue nk wat cm mn lg kan..pakai jer la..klu habis lencun kang seksi la plak..tp klu lelaki pakai payung..cik tak la rasa dorg hilang cool..cuma cik rasa pelik jer..tp kt uitm nie slalu dh nmpk laki pki payung so dah biasa..tp cik respek la kt dorg sbb dorg sanggup gak nk bw payung tue..=P

Sebab yg kedua : Bawa botol air yang bertali-tali



Pendapat : err...bawa botol yg bertali?? mcm outdated la plak..ahahaha..slalunya botol yg bertali nie budak kicik kan? tak salah lelaki nk bw botol air..takder kaitan pun dgn ke-macho-an or ke-cool-an dorg tue..takkan la klu tym men sport tak bw air kan? klu cik..cik suka lelaki bw air..sbb cik nie bkn nyer rajin bw air pun..so bleyh ar mntak..=P

Sebab yg ketiga : Menangis depan perempuan



Pendapat : aww...so sweet...kan ada pepatah kononnya cakap airmata lelaki amat mahal..mmg betul..sbb air mata nie mostly menampakkan kelemahan seseorg..dan lelaki harus menjaga peribadi mereka sbb lelaki adalah seorang khalifah..seorang ketua..jadi tak boleh la menangis sembarangan tp tak bermaksud klu korg nangis trus hilang macho ke cool ke..tak slh skali skala lelaki menangis..tue menunjukkan yg korg nie ada perasaan juga..xla ego memanjang...even my huby pun pernah nangis gak (tp bukan slalu ek..julung2 kali) tp dy still cool di mata cik..=)


Sebab ke-empat : Terkejut nampak hantu dalam wayang


Pendapat : hahahahaha...yg nie takleh blah..perasaan takut tue kan sesuatu yg normal..cik sendiri pun ada perasaan takut tp dikuatkan hati..bg cik, seorg lelaki yg takut nmpk hantu tue amat lah comelll sbb reaksi tue bkn slalu kita dpt lihat kt lelaki..sometimes dorg akan jd bebudak balik..comel sesgt...itu lebih baik daripada lelaki yg sebenarnya takut tp berpura-pura cool..lagi la tak cool..


Sebab kelima : Ambil 'cewek' dengan kereta buruk


Pendapat : hahaha..okey la tue..takyah la nak nunjuk2 sgt kan..lek la..kita pilih pasangan bkn dr paras rupa atau hartanya..tp dari hati budi dan peribadi seseorg tue..lagipun kata nak lindungi cewek sendiri..so bukankah dgn memakai kereta 'kencang' tue lebih terdedah kepada risiko kena rompak? dulu huby cik slalu ambil cik pakai motor biasa jer..tp cik tetap happy sbb dpt pengalaman baru nek motor..lgpun cik tak kisah sgt la dy pakai honda ke benz ke porsche ke..yg pntg cik dpt jumpa dy then terlerai rindu dihati (tp kitorg xla jumpa slalu pun...) skrg dy dh guna kereta dh sbb dy ckp bhya naik motor lagipun pompuan tak elok naik motor nie...^^


Sebab ke-enam : Kena cium pipi oleh mama


pendapat : "alalalala...sweetnyer budak tue.." cik suka sgt dgn org yg syg kt mak dy..buat apa nak malu or control macho depan mak bila kat depan khalayak ramai? tue kan menunjukkan yg hubungan kasih syg antara ibu dan anak tue amat rapat...nmpk la seperti sebuah keluarga yg bahagia..takkan la kena cium dr mak pun rasa malu..hilang cool suma..habis tue klu cium dgn pompuan bukan muhrim depan khalayak ramai tak malu plak? tak hilang cool? =.="....

Sebab ketujuh : 
Dressing mantap, tapi malangnya bawa beg comel jalan-jalan



Pendapat : ahahahaha...cik suka sesgt tengok lelaki yg dressing dy mantap..tp klu nmpk lelaki bawa beg comel nie..err...depends dgn style beg tue ar..klu comel yg ngam ngan taste cik..cik akan ckp eee...comelll...tp klu yg style beg tue ke arah amatlah kebudak-budakkan..confirm cik nmpk pelik...hehehe..tp overall tak sesuai la klu lelaki bw beg comel cam budak2 gi jln2..len la klu tue beg cewek dy..tp cik tak suka sgt la bila lelaki bw beg pompuan..mcm pelik la plak...=)


dan akhir sekali sebab kelapan : Lupa zip seluar



Pendapat : hahahahahaha...yg nie lg la tak bleyh blah..nie mmg la sah2 TAK MACHO~!! malu gila la klu lelaki tak zip sluar..kes nie pernah terjadi kat coursemate sy hari tue..time tue ada klas mlm..laki nie duk kat belakang cik..tym cik pusing blakang cik ternmpk la sluar dy x berzip..jd sbg kawan cik tegur la..ahahaha..mmg la dy control macho..tp still malu la~ tp cik tabik kat dy sbb dy still leh control malu dy..ahaha..nasib tym tue cik jer yg ternmpk..so cik sorg jer la yg tau..ahahaha..XD


so kesimpulannya..tak semua bnda tue membuatkan lelaki hilang macho..malah bnda tue jugak mungkin menambahkan kemachoan mereka..apa2 pun tue suma bergantung pada individu masing2..setiap manusia mempunyai pandangan yg berbeza..jadi yg nie pndangan cik..so utk semua pembaca cik yg comel2 nie..klu sudi apa kata kemukakan pendapat korg plak?? hehehe...until then..


みんな、さよなら~ ^^

March 30, 2011

countdown to final~!

bismillahirrahmanirrahim...
As-salam peeps..=)


hari nie cik nadia surfing the internet..then cik tgk la post dr kwn cik nie sal final exam..huhu..jadual exam cik dah kluar dah..huhu..kitorg exam 2 mggu jak nie..ayoyoyo..apa mcm la nie oo? blum habis sillibus lg nie..huhu..


sekilas pndg jadual exam ku..

huhu..mggu pertama nie cik ada 2 paper jer..hari rabu ngan sabtu..then masuk mggu ke2 baru cik ada 4paper non stop berturut - turut..dr ari rabu smpi hari sabtu gak..so overall gap in between dua mggu nie ada 3 hari jak..cukup ker utk study 4 subjek tue? rasa2 nya cukup la kan..1 subjek 1 hari..hehe..tym revision week tue pun 1 hari 1 subjek la kan..klu yakin pada diri INSYAALLAH boleh nyer kan kan kan? 

apa2 pun wish cik all the best la kan..wee~ =))
pasnie tak tau arr klu cik rajin nak blogging..sumtym cik nie byk jer idea tp bila dh tulis kat blog nie..tup tap tup tap..hilang dh blk..so..tue la kdg2 jarang update..cik nie tak suke nk blog sgt klu tak der idea bernas..hehe...at least klu cik dh start minat nk tulis tue..bru cik tulis..hehehe..okey la..cik nak gi kelas lu..mlm nie ader kelas LAW..bab nie kene fokus skit takleh malas (maka slalu jgk escape kelas) ...hahaha...until then chiaooo~ 


March 28, 2011

the boulevard of glory?

salam peeps..=)

todays entry agak hambar sedikit bg aku..sejak dua menjak nie aku amat2 la teda mood yg teramat sgt skrg..entah kenapa myb sbb dinner la nie kot..actually pada 26 march 2011 bersamaan dengan hari sabtu lepas..fakulti aku ada menganjurkan sebuah dinner yg di ketuai oleh CIK NADIA sendiri..huhu..walaupun result di pandangan mata pelajar semua ianya merupakan a big event dan sebuah dinner yg mmg happening bg dorg..tetapi di mata cik nadia dan para pengarah seta lecturer ianya merupakan satu failure for me dlm pengurusan..

jujur cakap dlm blog nie cik nadia amat KECEWA dgn kerjasama yang diberikan oleh ajk cik nadia..mungkin sedikit sebyk mmg kesalahan cik nadia kerana tidak membimbing mereka dgn betul..akan tetapi..para ajk seharusnya FAHAM dan SEDAR kewajiban mereka sendiri dlm tugas masing2..pengurusan sebelum majlis boleh dikatakan memuaskan hati cik nadia..akan tetapi yg AMAT MENGECEWAKAN cik nadia adalah semasa majlis sdg berlangsung..

cik pun tidak tahu nak kata apa lagi..tetapi semmgnya ketara tidak ada persediaan dlm membuat majlis..bg cik ianya amat HANCUR sekali..cik sedih..cik kecewa..apa tidak ajk yg terlibat seharusnya tiba AWAL dlm majlis..tetapi mereka semua tiba LAMBAT..kerana apa? kerana masing2 ingin lihat cantik menampakkan penampilan mereka sendiri..tidak salah untuk nampak cantik kerana majlis ini julung2 kali diadakan..tetapi tidakkah anda sedar KEWAJIPAN ANDA??? bila di push bru nmpk bergerak..kita semua sdh besar..patutnya pandai la berfikir..lagi satu..bila sudah terkena marah pndi slhkan org lain..SEPA SURUH NDA DTG P PERJUMPAAN TIME ORG BUAT PERJUMPAAN KAN??? slh sepa juga? org sudah sampaikan pesan nda mau dgr sdh..sendiri kena la..serius cakap cik byk tahan hati sma suma org..mo mengharapkan cik urus suma of course la nda mampu kan?? mmg cik amat2 KECEWA dgn batch cik sendiri tapi apakan daya cik bukan boleh kawal org tue klu dorg mmg malas mo mengurus kan?

cik amat2 la rindu dgn kawan2 cik di smesh skrg..mmg ini first time bg sesetengah kawan cik dlm mengurus sesuatu..tapi klu nda fhm..nda tahu apa bnda nak buat..at least tnya la cik kan..jgn la anggap teda apa2 sbb bkn sng cik nak jumpa secara personal..takkan la nk cik jumpa korg satu2 secara personal then bgtau tugas masing2 kan?????? klu begitu bagus nda pyh cik buat meeting!! haish..nak mengadu lebih pun teda guna juga..bnda dh berlalu dan berlaku..apa yg cik boleh lakukan skrg hanya la bersabar dan tumpukan perhatian utk pelajaran..klu begini cik teramatlah sgt nk masuk penerapan ke degree nnt..bkn nk ckp apa..tp cik rasa klu cik masuk penerapan tue nnt hilang beban sikit..huhu..

klu ada sepa2 yang membaca nie dan terasa sy amat2 la minta maaf tp sy betul2 terasa..hati sya teda org nak jaga..jd buat apa sy nk jaga hati kamu juga kan..klu la saya tahu begini better lagi sy urus majlis nie sendiri jadi at least klu teruk pun biar sya sendiri jak yg tanggung..haish..ntah apa la sdh cik melalut nie..kpd readers yg len..sorry la cik amat tak terurus skrg..otak cik serabut..luaran cik nmpk okey..tp dalaman hnya cik sorg jak yg tahu..okey la..lepas nie kena tggu cik normal blk la baru cik blogging lagi..semua nie gara2 dinner cik hancur..makan pun skit jak mlm tue..apatah lagi gmbr..sikit jak cik bergambar kerana teda mood yg amat..mmg menyesal la jgk sbb teda kenangan langsung tp mo wat mcm mn juga..tym tue cik betul2 teda mood..=(

March 13, 2011

Women = Problem??

As - salam peeps... =)

hello everyone...td ptg cik duk layan fb..duk la tgk2 recent post org segala kan..tetiba berminat lak dgn satu post nie kat fb pasal cara2 budak menjawab soalan..haha..lucu tue memang lucu..yelah..tak sangka la ada jugak budak jwb mcm tue kan..tp antara banyak2 jwpn dorg yg memang sah2 merepek dan mengarut tue..yg satu nie betul2 menarik perhatian aku..selain dr cara, konsep dan aplikasi budak nie..tp jwpn dy tue mmg sgt2 menarik..women = problem..hurm..apa pendapat korg? betul ker women nie equal to problem?

hahaa..unique kn jalan kerja dy..ahahah..XD

ahaha..bagi cik la kan..not 100% betul la..tp cik akui jgk la pompuan nie mmg kdg2 problem jgk..yelah..dah dy ada 9 nafsu..bermacam2 la perangai yg dorg ada yer tak? cik nie seorang peminat gila2 kat komik..tp x semua komik la..komik yg best2 jer..then ada recent komik yg cik baca..dy ckp "for girls..guys is a group pf mysterious people" ..same for the guys.."girls is a bunch of mysterious people" for them..so..jgn la nak slhkan pompuan slalu buat problem..patutnya kamu la try memahami pompuan nie mcm mn..disamping itu kami pompuan pun akan try la cuba memahami kamu..tak susah kan klu mo bertolak ansur..kan kan kan..? =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...